Bunătăți românești - despre noiTotul are un început, un moment de inspirație, o poveste…

Mânați de dorința reîntoarcerii la tradiții și convinși fiind că “veșnicia s-a născut la sat”, pe noi ne-a inspirat gustul bunătăților de odinioară, pregătite cu trudă și mult drag,  de bunicii noștri de la țară.

Iar amintirile pe care le avem, sunt de poveste:  parfumul fructelor culese toamna târziu din livadă, mirosul îmbietor al legumelor proaspăt culese din grădină, dimineața pe răcoare, adunarea recoltei câmpului, toamna târziu, îngrijirea animalelor și păsărilor din curte, apropierea de natură, ca mod de viață.

Toate produsele obținute erau apoi, preparate de bunici, în mod tradițional, după rețete vechi, cu dibăcie și multă dragoste și puse în cămară, pentru iarnă.

Aceste obiceiuri s-au pierdut, încetul cu încetul, în negura vremurilor, iar produsele tradiționale, autentic românești, au fost înlocuite treptat, cu alimentele convenţionale şi de volum, promovate de marile companii multinaționale.

Noi însă nu le-am uitat și ne-am propus să căutăm și să descoperim acei mici producători locali, care încă se mai străduiesc să păstreze vie tradiția moștenită din străbuni, gustul autentic românesc al produselor naturale și sănătoase, cultivate și preparate cu grijă și multă muncă.

Și ca să ne aliniem vremurilor în care trăim, am adus tehnologia aproape de producători, punându-le la dispoziție o platformă online, unde să-și creeze un magazin pentru a-și vinde produsele – așa a apărut Marketplace-ul Bunătăți Românești care face conexiunea între producătorii locali și consumatorii dornici să mănânce sănătos, la un preț decent, ce reflectă calitatea produselor.

Pentru a asigura clienților noștri calitatea produselor vândute pe platformă, avem în vedere următoarele:

  • Colaborăm doar cu producători români certificați, care produc în condiții de siguranță;
  • Produsele comandate sunt expediate direct de producători, pentru a reduce riscul de contaminare;
  • Produsele livrate vor fi mereu proaspete, pentru că vor fi direct de la sursă;
  • Prețurile produselor sunt prețuri de producător, nu există intermediari.

Bunătăți românești - despre noiO vorbă românească spune că “mâncarea țărănească puține boale aduce” și de aceea credem cu tărie că alegând produse naturale, cât mai puțin procesate, ne hrănim sănătos și avem poftă de viață, pentru că suntem ceea ce mâncăm.

Reîntoarcerea la natură, la autenticitate și la tot ceea ce este sănătos, sunt aspecte tot mai prețuite de români și de aceea suntem încrezători că ideea noastră de promovare a produselor românești, va fi apreciată.

Vă așteptăm, cu drag, în cămara cu bunătăți românești!

Amalia & Vali
Echipa BunătățiRomânești.ro