Uleiul din semințe de cânepă este cunoscut ca și “uleiul perfect echilibrat al naturii”, deoarece are un conținut ridicat de acizi grași nesaturați în raportul ideal între Omega 6 si Omega 3 ( 3:1).
Uleiul de cânepă obținut prin presarea la rece a semințelor de cânepă, este un ulei 100% natural cu multiple beneficii asupra organismului.
Tehnologia pe care noi o aplicăm (cea a presării la rece) ajută la păstrarea gustului natural, specific semințelor, permite extragerea într-o proporție mai mare a nutrienților, antioxidanților, vitaminelor, mineralelor etc., comparativ cu celelalte procedee (presare la cald sau rafinare).
Uleiul de cânepă presat la rece are culoare verde, de la verde mai deschis până la verde închis și un gust plăcut, vâscozitate și aromă aparte, specifică semințelor de cânepă. Uleiurile presate la rece pot prezenta depuneri rezultate din precipitarea sărurilor și proteinelor. Aceste depuneri sunt specifice uleiurilor presate la rece.
Structura acizilor grași și conținutul de acizi grași Omega 3 si Omega 6, la nivelul fiecărui tip de ulei Luna Solai
Omega 3 si Omega 6 sunt acizi grași esențiali pentru sănătatea inimii, dezvoltarea creierului la copii, reducerea inflamațiilor și a durerilor articulare, scăderea colesterolului, controlul tensiunii arteriale. Din păcate, organismul nostru nu poate produce acești doi acizi grași esențiali, așadar singura variantă prin care îi putem procura sunt alimentele.
Despre beneficiile uleiului de cânepă Dr. Jonas Elia, medic chirurg specialist în pediatrie și neuropsihiatrie infantilă, spunea că a obținut rezultate deosebite folosind terapia cu ulei de cânepă în: bolile astmatice și afecțiunile respiratorii, atât ale căilor respiratorii inferioare cât și a celor superioare;
• dermatite atopice și afecţiuni cutanate diverse (psoriazis, dermatită seboreică, acnee chiar în formele cele mai grave, rosacea, lupus cutanat, arsuri);
• patologii gastrointestinale (reflux, colonopatie, rectocolite muco hemoragice);
• afecțiuni vasculare (hipertensiune arterială și vasculopatie);
• patologii feminine (chisturi ovariene, sindromul premenstrual, menopauză);
• artroze și artrite reumatoide;
• convulsie;
• perturbări de limbaj, autism la tineri, perturbări de caracter, impulsivitate;
• perturbare specifică a atenției, întârziere în dobândirea de calităţi psihomotorii.
Uleiul de cânepă se folosește în stare crudă la salate, sosuri, paste și alte mâncăruri nepreparate termic.
Doza zilnică recomandată este de 15 g. Utilizarea uleiului de cânepă pentru tratarea anumitor afecțiuni se face cu recomandarea medicului.
Temperatura optima de păstrare: 15-20 grade C. După deschidere, uleiul se recomandă a se consuma în următoarele 60 de zile și a se păstra la loc răcoros (chiar la frigider), ferit de acțiunea razelor solare pentru a evita râncezirea.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.